Έξοδος τώρα από την διεθνοποιημένη Οικονομία της Αγοράς, την αντιπροσωπευτική ψευτο"Δημοκρατία" και την ΕΕ που εκφράζουν το σύστημα της Νεοφιλελεύθερης Παγκοσμιοποίησης! Χτίζουμε τώρα τις βάσεις μιας αυτοδύναμης οικονομίας και Πολιτείας, μια αποκεντρωμένη και αυτεξούσια κοινωνία με στόχο τη συνομόσπονδη Περιεκτική Δημοκρατία των λαών!

Τρίτη, Μαρτίου 01, 2011

Ανακοίνωση του δικτύου ΠΔ για τις Αραβικές εξεγέρσεις

1) Το δίκτυο Περιεκτικής Δημοκρατίας χαιρετίζει τις λαϊκές εξεγέρσεις που συγκλονίζουν όλο τον Αραβικό κόσμο ενάντια στα πελατειακά καθεστώτα της υπερεθνικής και σιωνιστικής ελίτ που για δεκαετίες έσφαζαν, βασάνιζαν, και λήστευαν τους λαούς τους για χάρη των ξένων και ντόπιων ελίτ. Οι λαοθάλασσες στην Τυνησία, την Αίγυπτο, το Μπαχρέιν, την Υεμένη και αλλού, στην αρχή καταπνίγηκαν στο αίμα με εκατοντάδες (διαπιστωμένους) νεκρούς σε Τυνησία και Αίγυπτο και πολλούς «εξαφανισμένους».

2) Η υπερεθνική ελίτ δεν κούνησε το δαχτυλάκι της όλον αυτό τον καιρό μέχρι να σχεδιάσει την μεταβατική διαδικασία στα διάδοχα καθεστώτα, και μόνο όταν με τη στήριξη του Τυνησιακού και Αιγυπτιακού στρατού που ελέγχει, είχε σιγουρέψει ότι θα μπορούσε να εξαπατήσει τους Τυνήσιους και τους Αιγύπτιους επιβάλλοντας κάποια παραλλαγή των πελατειακών καθεστώτων με «δημοκρατικό» μανδύα τύπου κοινοβουλευτικής Χούντας (βλ. χούντα τύπου Γιωργάκη) έδωσε το πράσινο φως στους στρατιωτικούς να προχωρήσουν στην αντικατάσταση των στυγνών δικτατόρων. Στις άλλες περιπτώσεις (Μπαχρέιν, Υεμένη, Ιορδανία κ.λπ.) όπου αυτό είναι πιο δύσκολο, η άγρια καταστολή συνεχίζεται κανονικά.

3) Απόκειται στους Αραβικούς λαούς να ξεπεράσουν τα διάδοχα πελατειακά καθεστώτα και να ολοκληρώσουν τις σημερινές εξεγέρσεις σε πραγματικές απελευθερωτικές επαναστάσεις, έξω από την διεθνοποιημένη οικονομία της αγοράς και την κοινοβουλευτική «δημοκρατία», και προπαντός έξω από την εξάρτηση από την υπερεθνική και σιωνιστική ελίτ που λυμαίνονται την περιοχή εξαιτίας του ενεργειακού πλούτου της —αναγκαίου για την επιβίωση της καπιταλιστικής οικονομίας ανάπτυξης.

4) Παρα την εσκεμμένη συστηματική σύγχυση που δημιουργούν τα ελεγχόμενα από την υπερεθνική ελίτ διεθνή ΜΜΕ, τα γεγονότα στη Λιβύη δεν έχουν σχέση με τις παραπάνω λαϊκές εξεγέρσεις για τους παρακάτω λόγους:
Α) Πρώτον, γιατί όπως φάνηκε από την πρώτη στιγμή, η υπερεθνική και σιωνιστική ελίτ, μέσα από τα ελεγχόμενα από αυτές διεθνή ΜΜΕ κίνησαν γη και ουρανό μέσα από τα διεθνή ΜΜΕ που ελέγχουν για να δημιουργήσουν την εντύπωση ότι πρόκειται επίσης για σύγκρουση του «λαού» κατά κάποιου δικτάτορα τύπου Μουμπάρακ κ.λπ., δημιουργώντας έτσι τις προϋποθέσεις και για άμεση στρατιωτική επέμβαση τους, την οποία ήδη αρχίζουν τώρα, καταστρώνοντας σχέδια να απαγορεύσουν στα Λιβυκά αεροπλάνα να πετούν πάνω από τη χώρα τους. Με αυτό τον τρόπο δίνουν έτσι στον εαυτό τους το δικαίωμα να τα καταρρίπτουν χωρίς καμία προηγούμενη απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ γι’ αυτό!
Β) Δεύτερον, είναι φανερό ότι δεν πρόκειται για σύγκρουση «λαού» ενάντια σε ένα μισητό δικτάτορα, αλλά για ένα εμφύλιο πόλεμο, όπου από τη μια μεριά είναι μια συμμαχία Ισλαμιστών (τύπου Σαουδαραβίας και όχι Ιρανικού εθνικοαπελευθερωτικού τύπου), φυλών αντιτιθέμενων στη φυλή του Καντάφι και των συμμάχων του φυλών, και τμήματος του στρατού που στασίασε και συμπαρατάχθηκε μαζί τους ενώ από την άλλη μεριά, είναι οι λαϊκές πολιτοφυλακές και το τμήμα του λαού που υποστηρίζουν το καθεστώς και οι υπόλοιπες μονάδες του στρατού. Δεν είναι άλλωστε περίεργο ότι ένα βασικό αίτημα των φυλών στη δυτική Λιβύη είναι «το πετρέλαιο στη δύση» (δηλ. τη δυτική Λιβύη), ενώ το καθεστώς Καντάφι είχε καθιερώσει την ισότιμη διανομή των εσόδων από το πετρέλαιο μεταξύ όλων των Λιβύων ανεξάρτητα από φυλή, τόπο διαμονής κλπ. Έτσι αυξήθηκε το ποσοστό εγγράμματων από 17% όταν πήρε ο Καντάφι την εξουσία (με στόχο τη δημιουργία ενός εθνικοαπελευθερωτικού κινήματος ανάλογου του Νασερικού στην Αίγυπτο) σε 80% σήμερα. Και έτσι η Λιβύη έχει το μικρότερο ποσοστό φτώχειας στην Αφρική ενώ τα πελατειακά καθεστώτα (Αίγυπτος, Τυνησία κλπ) διακρίνονται για την πελώρια φτώχεια τους.
Γ) Αν πρόκειται για εμφύλιο πόλεμο και όχι, όπως διαστρεβλώνουν τα ΜΜΕ της υπερεθνικής ελίτ, για «λαϊκή εξέγερση κατά του τυράννου», τότε βέβαια δεν είναι περίεργο ότι σε ένα εμφύλιο πόλεμο γίνονται εγκλήματα και από τις δυο μεριές όπως σε κάθε άλλο εμφύλιο πόλεμο στην Ιστορία. Είναι όμως χαρακτηριστικό της εξαπάτησης της παγκόσμιας κοινής γνώμης το τεράστιο ψέμα που επαναλαμβάνουν όλα τα ΜΜΕ όταν, με επικεφαλής το ανεκδιήγητο ανδρείκελο της υπερεθνικής ελίτ, Γεν. Γραμματέα του ΟΗΕ, μιλούσαν και μιλούν για βομβαρδισμούς από αεροπλάνα των διαδηλωτών, τη στιγμή που ο ίδιος ο άμεσα υφιστάμενος του (under secretary of UN) το διέψευσε ρητά σε συνέντευξη τύπου, και όταν οι μόνοι αεροπορικοί βομβαρδισμοί που επιβεβαιώθηκαν ήταν κατά των στρατιωτικών μονάδων που εστίασαν κατά του καθεστώτος! Και φυσικά, η υπερεθνική ελίτ και οι πολυποίκιλες ΜΚΟ για τα ατομικά δικαιώματα επιβάλλουν σήμερα τις πιο αυστηρές κυρώσεις, έχοντας ήδη αρχίσει έμμεσα στρατιωτικές ενέργειες κατά του καθεστώτος στη Λιβύη για τα ακόμα μη διαπιστωμένα απο διεθνή έρευνα εγκλήματα του κατά της ανθρωπότητας, ενώ όλα αυτά τα χρόνια δεν διανοήθηκαν να επιβάλλουν ανάλογες κυρώσεις για τα πολλαπλάσια και διαπιστωμένα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας του σιωνιστικού Ισραήλ...
Δ) Αυτά όλα δεν σημαίνουν βέβαια ότι το καθεστώς Καντάφι είναι κάποιο ιδανικό καθεστώς, όπως δεν είναι και το Ιρανικό. Όμως, το να βάζεις στο ίδιο τσουβάλι καθεστώτα που παίζουν εθνικοαπελευθερωτικό ρόλο για να προστατεύσουν τον εθνικό τους πλούτο με τα πελατειακά καθεστώτα που ξεπουλούν τον εθνικό πλούτο τους στην υπερεθνική ελίτ, είναι το ίδιο πράγμα με το να βάζεις στο ίδιο τσουβάλι τους Σιωνιστές σφαγείς στην Παλαιστίνη με το εθνικοαπελευθερωτικό κίνημα των Παλαιστινίων —χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι είναι της ίδιας φύσης ο εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας ενός κινήματος με αυτόν ενός κράτους. Και αυτό ακριβώς κάνει σήμερα η γιαλαντζί «Αριστερά» (δηλαδή η ρεφορμιστική κρατικοσοσιαλιστική ή ελευθεριακή αριστερά), μαζί με τα διεθνή και ντόπια ΜΜΕ, και την υπερεθνική, τη σιωνιστική και την ντόπια ελίτ.

 
ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
1/3/2011


 Διεθνές δίκτυο Περιεκτικής Δημοκρατίας: www.inclusivedemocracy.org
περιοδικό Περιεκτική Δημοκρατία: www.inclusivedemocracy.org/pd
Επικοινωνία: peridimok@gmail.com

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

1-Και στη Τυνησία και στην Αίγυπτο
η διεθνής υπερελίτ ελέγχει όχι μόνο καθεστωτικές δυνάμεις αλλά και σημαντικές δυνάμεις της εξέγερσης. Τα στοιχεία πολλά
Κάποια από αυτά θα τα βρείτε
και στο globalresearch.ca

2-Στη Λιβύη το καθεστώς από εθνικοεπαναστατικό στην Α φάση μετά τη πτώση του "υπαρκτού" μεταλλάχτηκε σε ιδιότυπο διεφθαρμένο νεποτιστικό καθεστώς της Νέας Τάξης (π.χ. οι σχέσεις του Ισλαμ Καντάφι με Ροτσιλντς κλπ είναι γνωστές).

3-Μια λαϊκή εξέγερση εύκολα μπορεί να μετατραπεί σε εμφύλιο πόλεμο
Αυτά τα δύο δεν είναι ούτε αντιφαντικά ούτε αντίθετα.

4-Η Λιβύη έχει πάνω από 100 φυλές καθώς και ριζοσπαστικό ισλαμ. Λογικό η εξέγερση να έχει τις επιδρασεις αυτής της πραγματικότητας. Το ριζοσπαστικο ισλαμ δεν ειναι σαουδαραβικό αλλά έχει πολλους μαχητες απο τις περιοχές που αναφέρετε (Ιρακ, Αφγανισταν)

5-Η Δύση όπως και Ρωσία Κίνα τοποθετούνται εκ των υστέρων ιμπεριαλιστικά στο Λιβυκό ζήτημα αντιλαμβανόμενοι πως
ο Καντάφι και καθεστώς του είναι πια ένα πτώμα. Δεν θα θέλανε καθόλου μια εξέλιξη τύπου Σομαλίας με καθεστώς "ισλαμικών δικαστηρίων".

6-Αεροπορικοί βομβαρδισμοί έγιναν. Το επιβεβαιώνει και το Ιράν με δήλωση Αχμαντινετζάν αλλά και ανακοίνωση της AQIM.

ikonikos είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ikonikos είπε...

1) Μέρος της υπερεθνικής ελίτ στήριξε την εξέγερση μόνο όταν μπόρεσε να βρει τρόπο μετάβασης σε μια αντιπροσωπευτική "δημοκρατία", όπου θα έμενε άθικτη η ουσία του καθεστώτος. Πριν όχι απλά δεν τη στήριζε, αλλά έστελνε και τα τσιράκια της (Γιωργάκη κ.α. να βρουν λύση με τον Μουμπάρακ).

Ο Ομπάμα και άλλο τμήμα της ήθελαν να κάνουν "εκδημοκρατισμό" κάτω από τον έλεγχο του στρατού, τον οποίο έλεγχαν οι ίδιοι.

2) Δεν συμφωνούμε με την εκτίμηση σου. Οι πολιτικές σχέσεις που αναγκάστηκε να κάνει ο Καντάφι λόγω "κωλοτούμπας" μετά τον εκβιασμό του το 2003 από την υπερεθνική ελίτ, δεν αναιρούν σε καμία περίπτωση το γενικό χαρακτήρα του καθεστώτος του, που ερχόταν σε αντίθετα με τα συμφέροντα της υπερεθνικής ελίτ και του διεθνοποιημένου συστήματος. Απλά κρατούσε και κάποια πολιτικά προσχήματα καλών σχέσεων με τη Δύση. Εκτός βέβαια αν δεχτούμε ότι η υπερεθνική ελίτ επεμβαίνει τώρα για χάρη των...ατομικών δικαιωμάτων και όχι για να φάει τα πετρέλαια που ως γνωστό δεν την άφηνε το καθεστώς να κάνει πριν.

3) Για να μιλάμε για "λαϊκή εξέγερση" πρέπει η πλειονότητα του λαού τουλάχιστον να είναι ενάντια στο καθεστώς. Αυτό δεν τεκμαίρεται πουθενά από τα στοιχεία (εκτός και αν δεχτούμε την προπαγάνδα των διεθνών ΜΜΕ που μιλούν για τον "λαό ενάντια στον Καντάφι"), αλλά αντίθετα οι λόγοι για τους οποίους το μεγαλύτερο μέρος του λαού θα στήριζε τον Καντάφι σε αυτή τη συγκυρία είναι περισσότεροι από τους λόγους για τους οποίους θα εναντιωνόταν σε αυτόν. Πέρα των άλλων, άλλο λαϊκή εξέγερση και άλλο "εξέγερση" για φυλετικούς λόγους που ουσιαστικά αναβιώνουν ρατσισμούς και τοπικισμούς άλλων εποχών.

4) Ναι αλλά οι Ισλαμιστές στη Λιβύη είναι τύπου Σαουδικής Αραβίας, αλλιώς δεν θα ζητούσαν ποτέ επέμβαση της Δύσης.

5) Φυσικά είναι θέμα συμφερόντων, όμως άλλα είναι τα συμφέροντα της Δύσης και άλλα τα ρωσικά και το να τα τσουβαλιάζουμε είναι τουλάχιστον ατυχές. Σήμερα η ρωσική ελίτ είναι η μόνη που καταγγέλλει στρατιωτική επέμβαση ως παράνομη και ιμπεριαλιστική (όπως είχαν κάνει και με το Ιράκ). Στο μείζον αυτό θέμα εμείς με ποιους είμαστε, με αυτούς που κάνουν την εκστρατεία ή με αυτούς που την καταγγέλλουν;

6) Ο Αχμαντινετζάντ κάθε άλλο παρά έγκυρη πηγή είναι καθώς εναντιώνεται στο καθεστώς Καντάφι επειδή είναι κοσμικό. Το ότι δεν έγιναν αεροπορικοί βομβαρδισμοί το επιβεβαιώνει τώρα μάλιστα και ο ρωσικός στρατός μέσω των δορυφόρων του:

http://rt.com/news/airstrikes-libya-russian-military/