Όχι πως δεν το ξέραμε, αλλά η τελευταία παρέμβαση του Έλληνα της
"Επιτροπής Σοφών για το Ευρωσύνταγμα" μας υπενθυμίζει ότι ο αλήστου μνήμης τέως πρωθυπουργός, ο οποίος γυροφέρνει σε ευαγή ιδρύματα όπως το Oxford και το Cambridge για να βρίσκει ικανό και ανάλογα μορφωμένο κοινό που να τον επιδοκιμάζει, έχει καταστεί διαπρεπές μέλος του ευρωπαϊκού τμήματος της υπερεθνικής ελίτ.
Έχοντας εκφυλίσει (όπως όλοι σχεδόν οι εκλεγμένοι "πολιτικοί") κατάφωρα την έννοια της Πολιτικής ως άσκηση μιας εργαλειακής διαχείρισης της εξουσίας από κλίκες τεχνοκρατών, "think tanks" και εξειδικευμένων επαγγελματιών και στερώντας τον πολιτικό σκοπό της ανθρώπινης φύσης από τους Ευρωπαίους υπηκόους του, ο πρώην "καταλληλότερος " - ο οποίος ακόμα και με τα ίδια τα σοσιαλφιλελεύθερα κριτήρια αμφίβολο είναι αν υπήρξε "επιτυχημένος"- ίσταται σε μια Επιτροπή η οποία πιέζει και έχει επιτύχει σε μεγάλο βαθμό να περάσει από την "πίσω πόρτα" το πανηγυρικά απορριφθέν από τους Γάλλους και Ολλανδούς Ευρωσύνταγμα, μέσω της Συνθήκης της Λισαβόνας. Έτσι, έχει δρομολογηθεί η απλή επικύρωση του από τα κοινοβούλια των χωρών και αποσείεται με κάθε τρόπο η πιθανότητα "λαϊκών" δημοψηφισμάτων. Άλλωστε, ο "αυτόματος πιλότος" - που έλεγε κι ο πρόεδρος- των επιταγών της Νέας Διεθνούς Τάξης Πραγμάτων επιβάλλει ακόμα πιο συνοπτικές (μη χάνουμε και χρόνο που είναι χρήμα) και απολυταρχικές διαδικασίες αποφάσεων.
update: Για να μην αφήσω κάποια υπόνοια, το γεγονός ότι στους σοσιαλφιλελεύθερους υπάρχουν διαφωνίες τακτικής, με τον Γιωργάκη να στηρίζει τάχα τη διενέργεια δημοψηφίσματος, τη στιγμή που όλοι ξέρουν ότι χωρίς την έγκριση της κυβέρνησης κάτι τέτοιο είναι αδύνατο να γίνει, και όταν είναι γνωστό πως αν ένας λαός καταψηφίσει το ευρωσύνταγμα (όπως η Ιρλανδία) οι ίδιες ελίτ θα τον αναγκάσουν να ψηφίζει ξανά και ξανά μέχρι να το δεχτεί αν δεν βρεθούν "νομικές διευθετήσεις", δεν αλλάζει καθόλου την παραδοχή ότι ο σοσιαλφιλελευθερισμός έχει συνταχθεί πλήρως με το νεοφιλελεύθερο άρμα.
Ευκαιρία λοιπόν να υπογράψουμε και να απαιτήσουμε όλοι για δημοψήφισμα κατά της Ευρωσυνθήκης που θεσμοποιεί την περαιτέρω αγοραιοποίηση της οικονομίας στην Ε.Ε. ως μέρος ενός κοινού και άκρως αναγκαίου αγώνα για ανατροπή της Ε.Ε. και των νεοφιλελεύθερων-αντιπροσωπευτικών θεσμών:
Στα καθ' ημάς χτες το βράδυ επικυρώθηκε στα μουλωχτά η διαβόητη Συνθήκη από τη Βουλή (βλ. Θεαμαπάτες), με τον ρεφορμιστικό ΣΥΡΙΖΑ να διασπάται και να αποδεικνύει για άλλη μια φορά τη δομική τάση του να ενσωματώνεται πλήρως. Την ίδια στιγμή, οι ομόσταβλοι του τέως περνούν νέους προοδευτικούς κοινοτικούς νόμους. Απλά αντιγράφω:"Σε πολιτική συμφωνία για εργάσιμη μέρα 13 ωρών και εργάσιμη βδομάδα 65 και πλέον ωρών, καθώς και για σπάσιμο της εφημερίας σε «ενεργό» και «ανενεργό» περίοδο, με τη δεύτερη να υπολογίζεται ως «μη εργάσιμος» και άρα απλήρωτος χρόνος εργασίας, κατέληξαν οι υπουργοί Απασχόλησης της ΕΕ, κατά τη διάρκεια της Συνόδου στο Λουξεμβούργο, που ολοκληρώθηκε χτες." Παράλληλα μεθοδεύεται ποινικοποίηση της απεργίας από την κυβερνητική ολιγαρχία! Για περισσότερα δείτε τα ποστ του A8lios, xamogelo και Greek Rider.
του Mikhail Zlatkovsky
Εν τω μεταξύ τα συμπτώματα της πολυδιάστατης κρίσης του παγκοσμιοποιημένου καπιταλισμού που καταπνίγει κάθε δυνατότητα αποτελεσματικού κοινωνικού ελέγχου οξύνονται και στο οικολογικό, αγροτικό και βιολογικό επίπεδο (βλ. μεταλλαγμένα, επισιτιστική κρίση). Σχετικά διαβάστε την αποκαλυπτική σειρά άρθρων της Ange-tas εδώ, εδώ , εδώ κι εδώ ενώ για την τρομαχτική αποσάρθωση της παραγωγής που έγινε στην ελληνική γεωργία μετά την ένταξη της χώρας στην Ε.Ε. και το ρόλο των ΚΑΠ διαβάστε ένα σχετικό άρθρο του Τ. Φωτόπουλου.
Τέλος, μελετήστε τους στόχους και την ανάλυση του αντισυστημικού προτάγματος της Περιεκτικής Δημοκρατίας (για ανάλυση πρόσφατης επικαιρότητας εδώ) το οποίο ολοένα και διαφαίνεται ως η μοναδική, πανανθρώπινη διέξοδος από την κρίση.
Washington’s War in Ukraine: Narrowing Options, Growing Consequences
Πριν από 5 ημέρες
9 σχόλια:
τελικά δεν πέρασε για την ώρα :-p
@ikonikos καλησπέρα, συμφωνώ πολύ με την οπτική σου γωνία.
Δυστυχώς όχι μόνο ο Σημίτης αλλά και πολλοί πρώην αριστεροί αποδέχτηκαν το δόγμα του νεοφιλελευθερισμού.
Το ΟΧΙ της Ιρλανδίας και των λαών δείχνει ότι η Ευρώπη έχει μετατραπεί στο οχυρό των ελίτ και των επιχειρηματικών συμφερόντων.
@xamogelo ναι τώρα το είδα... Όχι πως είχα καμία ψευδαίσθηση απλά το "όχι" ίσως καθυστερήσει λίγο τη διαδικασία. Το ζήτημα είναι να καταλύσουμε τη δομή που δημιουργεί ευρωσυνθήκες και ντιρεκτίβες.
@greek rider φυσικά και οι περισσότεροι αριστεροί έχουν γίνει είτε σοσιαλφιλελεύθεροι είτε ρεφορμιστές, έχουν ενσωματωθεί δηλαδή πλήρως στο σύστημα και εν τέλει το στηρίζουν!
Γειά σου Ικονικέ με την αψογη ανάλυση σου.
Για κάνε μου μια ενημέρωση γιατι απουσιάζω και έχω σχεδόν μηδεν ενημέρωση.
Ο Γιωργάκης Παπα. έδιωξε τον Σημίτη επειδη ο Σημιτης ΔΕΝ ήθελε δημοψηφισμα για την συνθηκη της Λισαβωνας. Παρα ταύτα υπερψηφισε την συνθηκη ή κάτι μου διαφεύγει;;;
Χαίρομαι και για το λινκ στα μεταλλαγμένα, που το έχουν αναφέρει πολύ μπλογκεραδες γνωστοι και άγνωστοι!
φοβερός o Zlatkovsky, έχω κάνει και γω κάποιες αναρτησεις με καρικατούρες του.
Το έμαθα απο τον alterapars
Η καλίτερη είναι με το δάσος που καταρρεει και μαζί του ο πλανητης ολάκαιρος!
Αυτη, η συγκεκριμένη είναι παραγματικά τρομαχτική. Να την δείχνω στο εγγονάκι μου να τα κάνει επάνω του, ( έτσι κι αλλιώς ακόμα σ αυτη τη φάση βρίσκεται)
Η κόρη και ο γαμπρός μου είναι γιατροί. Μου την έχει βιδώσει όταν τους βλέπω να τρέχουν απο τα μαύρα χαράματα και να γυρίζουν τα μεσάνυχτα.
Τους τα σέρνω, αλλα δεν με παίρνουν στα σοβαρά, γιατι συνέχεια αυτο κάνω!
Σήμερα που πάνε για ψωνια και το κατοστάρικο έχει γινει δεκάρικο, αρχίζουν να ανησυχούν!
Μεγάλο ψέμμα, ότι μόνο η Ελλάδα είναι ακριβη. Εδω είναι τρις χειρότερα.
Μεσαίωνας γαμώ την ατυχία μου και οι "σοσιαλιστές" σφυρίζουν αδιάφορα
Άσε angeta μου, οι εξελίξεις τρέχουν. Οι ιρλανδοί ψήφισαν όχι στη συνθήκη (μέχρι να βρουν νομικά τερτίπια να το ξεπεράσουν οι ελίτ), ο γιωργάκης και καλά διαφωνεί για να το παίξει σοσιαλδημοκράτης και ο αγοραίος μεσαίωνας καραδοκεί.
Ο Ζλατκόβσκι φοβερός πράγματι και νομίζω ότι από εσένα τον έμαθα!
Να σκεφτούμε πως θα είναι ο κόσμος σε 10 προτάσεις τουλάχιστο το έτος 2058!
Παιχνίδι της μπλογκόσφαιρας,
κάνεις ανάρτηση και μετά κα΄νεις πάσα σε άλλους
πρέπει κάτι να βάλουμε όμως στη θέση του νεοφιλελευθερισμού ή του σοσιαλφιλελευθερισμού!
Καλώς σε βρήκα @καπιταλιστικό κουμμούνι! Για την εναλλακτική οικονομία που λες υπάρχει λύση που λέγεται οικονομική δημοκρατία μέσα σε μια συνομοσπονδία περιεκτικών δημοκρατιών. Σχετικά δες τα λινκ της τελευταίας παραγράφου του ποστ.
Δημοσίευση σχολίου