Έξοδος τώρα από την διεθνοποιημένη Οικονομία της Αγοράς, την αντιπροσωπευτική ψευτο"Δημοκρατία" και την ΕΕ που εκφράζουν το σύστημα της Νεοφιλελεύθερης Παγκοσμιοποίησης! Χτίζουμε τώρα τις βάσεις μιας αυτοδύναμης οικονομίας και Πολιτείας, μια αποκεντρωμένη και αυτεξούσια κοινωνία με στόχο τη συνομόσπονδη Περιεκτική Δημοκρατία των λαών!

Δευτέρα, Ιουνίου 08, 2009

Εκδηλώσεις - συζητήσεις για την Περιεκτική Δημοκρατία μέσα στον Ιούνιο

Πρόγραμμα εκδηλώσεων-συζητήσεων

του ελληνικού δικτύου Περιεκτικής Δημοκρατίας και

του Τάκη Φωτόπουλου το μήνα Ιούνιο στην Ελλάδα


(προσοχή!! Μεταφέρθηκε η ημερομηνία της βιβλιοπαρουσίασης για τις 25/6 από 24/6)



Έχουμε τη χαρά να σας ενημερώσουμε για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων – συζητήσεων του ελληνικού δικτύου Περιεκτικής Δημοκρατίας και του Τάκη Φωτόπουλου μες στο μήνα Ιούνιο στην Ελλάδα και προσκαλούμε όλους τους αναγνώστες και φίλους να παρευρεθούν και να συμμετέχουν ενεργά σε αυτές:


========================================================================================


ΤΡΙΤΗ 9 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009


ΘΗΒΑ: αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Θήβας (παλαιό Δημαρχείο)



Ώρα 20:30



ΟΜΙΛΙΑ - ΣΥΖΗΤΗΣΗ

«Ο ΡΟΛΟΣ ΜΙΑΣ ΝΕΑΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΕ ΜΙΑ ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ»


========================================================================================


ΤΡΙΤΗ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009



ΣΥΡΟΣ: αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Αιγαίου (πρώην 1ο Γυμνάσιο Σύρου)



Διοργάνωση από τον φοιτητικό σύλλογο Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων



Ώρα 20:00


ΟΜΙΛΙΑ - ΣΥΖΗΤΗΣΗ


«ΣΥΣΤΗΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ Η ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΑΝΤΙΣΥΣΤΗΜΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ»



========================================================================================



ΠΕΜΠΤΗ 25 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009



ΑΘΗΝΑ: αίθουσα ανταποκριτών ΕΣΗΕΑ, Ακαδημίας 23



Ώρα 19:30



ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ


Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΡΙΣΗ, Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΣΥΣΤΗΜΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ: ΗΜΙ-ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» Ή ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ;



ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΟΥΚΚΙΔΑ



Την παρουσίαση του βιβλίου και εισηγήσεις για την Περιεκτική Δημοκρατία θα κάνουν οι:



Τάκης Φωτόπουλος, συγγραφέας του βιβλίου, Γιάννης Ραχιώτης, δικηγόρος, μέλος της συμβουλετικής επιτροπής του περιοδικού Περιεκτική Δημοκρατία, Νίκος Μολυβιάτης, δημοσιογράφος και μέλη του ελληνικού δικτύου περιεκτικής δημοκρατίας.





Ιούνιος 2009





[ ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ]

9 σχόλια:

Phoenix είπε...

Γεια σου φίλε Ικονικέ. Παρακολουθώ αρκετό καιρό το blog σου και γενικά το πρόταγμα της περιεκτικής δημοκρατίας και οφείλω να παραδεχτώ, παρόλο που έχω κάποιες διαφωνίες, ότι είναι ένα από τα πιο φιλόδοξα σήμερα. Και γι' αυτό θα ήθελα να μάθω κάποια επιπλέον πράγματα κυρίως για τις δράσεις εδώ στην Ελλάδα. Το ελληνικό δίκτυο της ΠΔ ας πούμε είναι κάτι σαν οργάνωση? Πως γίνεται κανείς μέλος? Γίνονται συνελεύσεις? Και γενικά ότι νομίζεις ότι θα ήταν χρήσιμο να ξέρει κανείς που θέλει να ασχοληθεί....

ikonikos είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ikonikos είπε...

γεια σου φίλε Phoenix. Ναι, οργανωτικά η ΠΔ αποτελείται από το δίκτυο για την Περιεκτική Δημοκρατία, που είναι δίκτυο αυτόνομων τοπικών ομάδων. Προς το παρόν είναι σχετικά ολιγάριθμες αλλά υπάρχει σημαντική αύξηση μελών και φίλων τους τελευταίους 7-8 μήνες, όπως και επίσης από το εξωτερικό όπου στη Βαρκελώνη ήδη υπάρχει νεοσύστατη ομάδα τους τελευταίους 2 μήνες. ΕΠίσης, έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον αρκετοί για να ξεκινήσουν να χτίζουν μια τοπική ομάδα στην περιοχή τους, όπως στην Κρήτη, Γιάννενα και αλλού και είμαστε σε επαφή με τον κόσμο αυτό (εγώ είμαι στην ομάδα Αθήνας) - οι ομάδες μεταξύ τους επικοινωνούν βέβαια τακτικά και για πολλά κεντρικά ζητήματα συναποφασίζουν).

Συνελεύσεις γίνονται ουσιαστικά στις τοπικές συναντήσεις της κάθε ομάδας (που πέρα από τα study group που γίνονται παράλληλα παίρνουν και αποφάσεις για τοπικά θέματα, για δράσεις κτλ.) και επίσης συναντιόμαστε και παιδιά από διάφορα μέρη σχετικά συχνά.

Για περισσότερα σχετικά με το δίκτυο και το πώς μπορείς να ξεκινήσεις μια ομάδα ή να συμμετέχεις σε κάποια στην περιοχή σου δες αυτό το λινκ που νομίζω είναι αρκετά αναλυτικό για να πάρεις μια ιδέα:
http://www.inclusivedemocracy.org/ID_network_gr.htm

Στο site μας θα βρεις και πολύ υλικό με αναλύσεις, θεωρητικά θέματα, επικαιρότητα κτλ.
http://www.inclusivedemocracy.org/
όπως και στη σελίδα του περιοδικού μας βέβαια όπου υπάρχουν και ανακοινώσεις του ελληνικού δικτύου:
http://www.inclusivedemocracy.org/pd


Aν θες φυσικά μπορούμε να σε βάλουμε στη mailing list μας για ενημέρωση και αν ενδιαφέρεσαι μπορείς να συμμετέχεις και στην αλληλογραφία του δικτύου για θεωρητικά κυρίως ζητήματα (μέσω email προς το παρόν και σε λίγο καιρό θα υπάρχει και φόρουμ).

Σε κάθε περίπτωση, αν έχεις οποιαδήποτε ερώτηση και σε ενδιαφέρει να εμπλακείς πιο ενεργά στείλε ένα email στο peridimok@gmail.com και τα λέμε κι από εκεί.

xamogelo είπε...

αν καταφέρω θα έρθω τις 25.

Phoenix είπε...

Σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες ikonike. Αλήθεια σε ποιές πόλεις δραστηριοποιούνται ααυτη τη στιγμή συνελεύσεις της ΠΔ?

ikonikos είπε...

Phoenix κυρίως στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη αλλά και στην Κέρκυρα και υπάρχουν και σκέψεις για Κρήτη με παιδιά που ενδιαφέρονται πιθανόν να οργανωθούν τοπικά εκεί μετά από την αρχική γνωριμία κτλ.

ikonikos είπε...

xamogelo θα χαρώ να σε δω στην Αθήνα αν τα καταφέρεις. Έχουμε και μικρή προσυγκέντρωση πριν την εκδήλωση όπου μπορείς να έρθεις.

Phoenix είπε...

Όταν λες Κρήτη σε ποιες πόλεις εννοείς? Χανιά, Ηράκλειο?

ikonikos είπε...

φίλε Phoenix εννοώ κυρίως Ηράκλειο. Αν θες στείλε μου ένα email στο ikonikos@gmail.com και μπορώ να σε φέρω σε επαφή με τα ενδιαφερόμενα παιδιά εκεί, σε περίπτωση που θέλετε να επικοινωνήσετε ή να κανονίσετε να γνωριστείτε από κοντά.