Έξοδος τώρα από την διεθνοποιημένη Οικονομία της Αγοράς, την αντιπροσωπευτική ψευτο"Δημοκρατία" και την ΕΕ που εκφράζουν το σύστημα της Νεοφιλελεύθερης Παγκοσμιοποίησης! Χτίζουμε τώρα τις βάσεις μιας αυτοδύναμης οικονομίας και Πολιτείας, μια αποκεντρωμένη και αυτεξούσια κοινωνία με στόχο τη συνομόσπονδη Περιεκτική Δημοκρατία των λαών!

Δευτέρα, Μαΐου 19, 2008

Εκδήλωση για την Περιεκτική Δημοκρατία

Στα πλαίσια μιας γενικής αναθεώρησης των πολιτικών σκέψεων μου και συνειδητοποίησης, η οποία έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό και είναι ακόμα σε εξέλιξη (κα είναι από τους λόγους που έχω παρατήσει το μπλογκινγκ), πιστεύω ότι το πρόταγμα της Περιεκτικής Δημοκρατίας αποτελεί μια ριζοσπαστική και ελπιδοφόρα πολιτική πρόταση που πρέπει να διαδοθεί όσο το δυνατόν περισσότερο σε σκεφτόμενους και προβληματισμένους από τα τραγικά αδιέξοδα του συστήματος συνανθρώπους μας.


Έτσι, μια εκδήλωση για την παρουσίαση δύο νέων βιβλίων σχετικά με την ΠΔ δεν μπορεί παρά να είναι μια πολύ ευχάριστη είδηση-πρόσκληση την οποία και αναδημοσιεύουμε από το site:


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ

ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Προσκαλούμε όλους τους αναγνώστες και φίλους να παρευρεθούν στην εκδήλωση που οργανώνουν ο Ιανός και οι εκδόσεις Κουκίδα και Ελεύθερος Τύπος για την παρουσίαση δυο νέων σημαντικών βιβλίων για την Περιεκτική Δημοκρατία:

Παγκοσμιοποιημενός Καπιταλισμός, Έκλειψη της Αριστεράς και Περιεκτική Δημοκρατία, επιμ. Steve Best, (εκδ. Κουκίδα, Μάης 2008).

Περιεκτική Δημοκρατία: 10 χρόνια μετά του Τάκη Φωτόπουλου, (εκδ. Ελεύθερος Τύπος, Μάης 2008).

Τα βιβλία θα παρουσιάσουν οι:

Steve Best, Αμερικάνος καθηγητής και πρόεδρος του τμήματος Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Ελ Πάσο, ακτιβιστής και επιμελητής του βιβλίου «Παγκοσμιοποιημένος Καπιταλισμός»; John Sargis, Αμερικάνος καθηγητής Βιολογίας, ακτιβιστής και μέλος της Συντακτικής Επιτροπής του International Journal of Inclusive Democracy; Τάκης Φωτόπουλος, Παναγιώτης Κουμεντάκης και Τάκης Νικολόπουλος (από τους συγγραφείς του βιβλίου «Παγκοσμιοποιημένος Καπιταλισμός”); Γιάννης Ελαφρός και Νίκος Μολυβιάτης (δημοσιογράφοι).

Παρασκευή, 23 Μαίου, ώρα 19:00

Ιανός, Σταδίου 24, Αθήνα

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

8 σχόλια:

Πάνος είπε...

Φίλε ikonikos ευχριστούμε για την αναδημοσίευση και τα ένθερμά σου σχόλια. Βέβαια το δύσκολο βήμα είναι νομίζω να περάσουμε απ' τη θεωρία στην πράξη, απ' τα βιβλία στο δρόμο, κι αυτό προσπαθούμε να κάνουμε όσοι δραστηριοποιούμαστε στο Ελληνικό Δίκτυο για την Περιεκτική Δημοκρατία. Αν λοιπόν θέλεις να συμβάλεις σε αυτό μπορείς να επικοινωνήσεις με κάποιον από εμάς. Όπως και να έχει ελπίζω να τα πούμε και στην εκδήλωση.
Πάνος

ikonikos είπε...

Συνονόματε φίλε Πάνο, φυσικά το ευκταίο είναι να περάσουμε στην πράξη. Προσδοκώ ότι καλώς εχόντων των πραγμάτων θα γίνει κι αυτό σύντομα. Καλό κουράγιο και ελπίζω κι εγώ να τα πούμε στην εκδήλωση.
Πάνος

ange-ta είπε...

θα σε δω στο πλοίο, λοιπόν
μέχρι την παρασκευη

ange-ta είπε...

έκανα αναδημοσίευση στο μπλόγκ μου

ikonikos είπε...

Ωραία angeta μου... Σε αναμονή!

ange-ta είπε...

διόρθωσα την αναδημοσίευση, κομ ιλ φό!!

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστώ για την ενημέρωση, θα είμαι εκεί.

ikonikos είπε...

Μάλιστα! Πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση, σε έναν ευχάριστο (αν και ίσως υπερβολικά "χαλαρό") χώρο. Ενδιαφέρουσες ψαχνόμενες και ανήσυχες παρουσίες. Οι λόγοι διεισδυτικοί και αρκετά μαχητικοί...Ευχάριστη έκπληξη η παρουσία της Κούρτοβικ.

Γενικά, αυτό που αποκόμισα είναι ότι η ΠΔ έχει μια πανίσχυρη, ολοκληρωμένη και πειστικότατη, από κάθε άποψη, θεωρητική θεμελίωση αλλά πάσχει σε μερικά σημεία από την έλλειψη "λαϊκής" κωδικοποίησης των θέσεων της, που θα μπορούσε να βοηθήσει περισσότερο τους ακτιβιστές της να διαδώσουν το εγχείρημα σε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο.

Αυτή είναι και μια από τις άμεσες προκλήσεις όλων όσοι στηρίζουμε την προσπάθεια αυτή: Να εκλαϊκεύσουμε χωρίς να αλλοιώσουμε, ακόμα και μέσα από καθημερινά παραδείγματα ή αναδρομή στα πρόσφατα γεγονότα, το πρόταγμα της ΠΔ:
Να δώσουμε τη δική μας κριτική οπτική απέναντι στις τέχνες, την αρθρογραφία, τα ΜΜΕ, τα κοινωνικά ή διεθνή ζητήματα και να αναδείξουμε πώς όλα αυτά συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με την επιλογή μας ανάμεσα στη δημοκρατική αυτονομία ή την ετερονομία.

Σαν μια πρώτη πρόταση θα έλεγα ότι είναι ανάγκη να υπάρξει δριμεία και μαζική κριτική από το πρίσμα της ΠΔ απέναντι σε διαδεδομένα "προϊόντα" των ΜΜΕ και της "τέχνης" της εποχής μας, που πηγάζουν από την προώθηση του ανορθολογισμού, το μεταμοντερνισμό και τη διαστρέβλωση των "ανθρώπινων δικαιωμάτων". Κι αυτό γιατί οι νέοι που καταναλώνουν κατά κύριο λόγο μετά μανίας αυτά τα προϊόντα πρέπει να ταρακουνηθούν σφόδρα και να αποκτήσουν σταδιακά αποστροφή απέναντι τους.

Για παράδειγμα: Πιστεύω ότι θα επανέλθω σύντομα με ανάλυση για τον νέο Ιντιάνα Τζόουνς, ένα παρόμοιο προϊόν, που είχα την "τύχη" να δω χτες.